Veld- en wegrit comité

Het Veldritcomité Hooglede-Gits werd in 2001 boven de doopvont gehouden en mocht meteen ge- rust worden bestempeld als een buitenbeentje in de wereld van het veldrijden. Al meteen koesterde het comité van voorzitter Rik Debeaussaert grote ambities. Bij de oprichting van het comité was een van de doelstellingen ooit eens een kampioenschap of een wereldbekerproef veldrijden te kunnen organiseren. Pas opgericht stelde het comité amper een jaar later haar kandidatuur bij de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond die op zoek was naar kandidaten voor het wereldkampioenschap cyclocross in 2007. Eind december 2002 schoof de KBWB uit tal van kandidaturen uit zowat het hele land het Hoogleedse voorstel voor de organisatie van het WK Cyclocross 2007 naar voor.
Eind september 2001 werd een cyclocrosswedstrijd georganiseerd in de dorpskom van de gemeente Hooglede.
Na twee veldritten voor eliterenners zonder contract durfden Rik en zijn team het in 2003 al aan om uit te pakken met een nationale cyclocross voor profs. Op 31 december 2005 hield het Veldritcomité Hooglede-Gits dé generale repetitie voor het WK-veldrijden. Alle toppers waren op oudejaarsdag present voor de achtste Wereldbekermanche. Het laatste weekend van januari 2007 was de gemeente Hooglede-Gits het epicentrum van de internationale veldritsport.
Na de organisatie van het WK kreeg het comité van voorzitter Rik Debeaussaert de smaak goed te pakken. De vzw Veldritcomité werd omgedoopt tot vzw Veld- en Wegritcomité Hooglede-Gits en boekte voor de toekomst ambitieuze projecten zowel in het veld als op de weg. In 2008 organiseerde het comité de Belgische wegkampioenschappen voor nieuwelingen, daarna in 2009 het wegkampioenschap voor junioren en dames elite en de Europese kampioenschappen tijdrijden en op de weg voor dames U23, heren U23, dames junioren en heren junioren. In 2010 streden de beloften en de eliterenners zonder contract voor de nationale driekleur en een jaar later in 2011 organiseerde het Veld- en Wegritcomité Hooglede-Gits het nationaal wegkampioenschap voor profs. In januari 2012 dook het comité nog eens het veld in met de organisatie van de Belgische kampioenschappen cyclocross voor eliterenners, beloften, eliterenners zonder contract en masters B.
Op 1 mei 2014 organiseerde het Veld- en Wegritcomité Hooglede-Gits de Belgische kampioenschappen op de weg tijdrijden in Hooglede voor aspiranten, dames jeugd, heren nieuwelingen, heren junioren, dames elite, heren elite zonder contract, beloften U23 en heren elite. Enkele weken later, op 27 juli 2014 vormde Hooglede andermaal het decor van de Belgische kampioenschappen op de weg voor dames en heren nieuwelingen. De wedstrijd voor de tweedejaarsnieuwelingen voor heren werd echter geannuleerd en afgelast wegens extreme weersomstandigheden en verplaatst naar woensdag 10 september in Gits.
Op 26 juli 2015 betwistten de dames en heren nieuwelingen in Hooglede de Belgische kampioenschappen en een jaar later, op 29 mei 2016 streden de dames en heren junioren voor de nationale titels in Hooglede.
Met de organisatie van het EK in 2009 en de Belgische kampioenschappen cyclocross in Oostende op 7 en 8 januari 2017 speelde het Veld- en Wegritcomité Hooglede-Gits voor de tweede keer op verplaatsing.
In 2018 traden we uit onze comfortzone en werd voor de eerste maal een BK mountainbike in West-Vlaanderen georganiseerd. Dit gebeurde in Westouter op en rond de Rode Berg. 

Ons team

Lorenzo Debeaussaert

Financieel directeur - Tickets, VIP

lorenzo.debeaussaert@gmail.com

Marianne Jonckheere

Directiesecretaresse

jonckheeremarianne@gmail.com

Ann Desmet

Directeur administratie, accreditatiecentrum

ann.greet.desmet@skynet.be

Pol Vanden Berghe

Directeur PR / Pers / Communicatie / Protocol / Media

polvdb@yahoo.com

Guy Vermeiren

Persverantwoordelijke

guy.vermeiren@belgiancycling.be

Bianca Denys

Directeur VIP

bianca.denys@telenet.be

Hieronymous Goudsmet

Directeur veiligheid

hieronymus.goudsmet@telenet.be

Dirk Delameilleure

Directeur Logistiek

Dirk.Delameilleure@skynet.be

Geert Wittevrongel

Contact UCI Liaison

Geert.Wittevrongel@willaert.be

Sarah Verbrugge

Directeur lay-out

sarah@hannibal.be

Vincent Drouard

Coördinator Evenementen & Onthaal Stad Oostende

v.drouard@toerisme-oostende.be

Stefaan Decleir

Koersdirecteur

stefaan.decleir@telenet.be

Rik Debeaussaert

voorzitter / CEO - Veld- en Wegritcomité vzw - Algemene leiding

rikdebeaussaert@skynet.be

Organisatie

Institutionele partners